Cel mai simplu mod prin care să transferi poze de pe iPhone pe PC

de: Răzvan Băltărețu
19 09. 2018

Pe cât de numeroase ar fi opțiunile de care te bucuri pe iPhone, una singură a rămas o bătaie de cap: transferul de fotografii și videouri. Dar nu trebuie să fie așa.

În funcție de longevitatea telefonului tău, ai adunat zeci, sute sau mii de fotografii și videouri. Să cauți ceva prin toate acestea, dar și să transferi mai multe între iPhone și PC e o corvoadă. E o bătaie de cap pe care Apple n-a rezolvat-o, dar, din fericire, există soluții ca să-ți faci viața mai simplă.

În prezent, pe un iPhone X folosit de aproape un an, eu am adunat peste 4.000 de poze. Când vreau imagini, apelez cel mai des la cloud, dar nu e cea mai la îndemână opțiune. Astfel, am găsit o aplicație de care ar trebui să știi și tu.

Se numește EaseUS MobiMover, e gratuită sau cu bani, dacă vrei opțiuni suplimentare, și funcționează atât pe macOS, cât și pe Windows. Eu am folosit-o pe un laptop cu Windows 10.

Aplicația poate fi folosită și pentru transfer de fișiere – poze, video, audio, bookmarks din Safari sau filme, muzică și mesajele din căsuța vocală – între două telefoane iPhone, ba chiar te ajută să-ți transferi datele și între iPad sau iPod Touch și computer. Și nu totul se rezumă la transfer, pentru că poți vizualiza pe PC fișiere de tipul contacte sau mesaje. Mai mult, poți folosi aplicația și pentru backup, dacă nu te bazezi deja pe iCloud.

Odată ce instalezi aplicația pe computer, mai trebuie doar să conectezi dispozitivul. Ți-l afișează în interfața EaseUS MobiMover și poți alege ce anume transferi. Pornești transferul și asta-i tot. Cu ocazia asta poți, totodată, să ștergi conținutul pe care nu îl mai folosești pe iPhone sau iPad, dispozitive care, în anumite cazuri, pot să aibă un spațiu destul de mic de stocare. Sau poți face reversul: îți transferi fișiere de pe computer pe iPhone sau iPad.

Partea cea mai bună când vine vorba de fotografii e că programul EaseUS MobiMover îți afișează automat imaginile pe albume, așa cum le ai în telefon.

O altă întrebuințare pe care i-am mai găsit-o eu aplicației e că pot interveni asupra fișierelor direct de pe PC. De exemplu, notez diverse idei de articole pe telefon, dar acolo tastatura nu nimerește corect diacriticele sau mai am typo-uri. Pe calculator pot interveni să am forma mai bună. Iar dacă ești tipul de utilizator care folosește Books, le poți administra și pe acestea de pe computer.

Ce ar trebui să mai știi e că aplicația funcționează pe Windows 7 până la 10, pe macOS de la Sierra până la El Capitan și, în curând, Mojave, iar pe iPhone și iPad e compatibilă cu mai tot ce-a fost lansat în ultimii trei-patru ani. Există două versiuni: free și pro, la cea din urmă te bucuri, în plus, de upgrade gratuit pe viață și suport tehnic.